Dağ Yolu



Merhaba!

Dağ Yolu’na hoş geldiniz. Ben Talfryn. 

Öncelikle niçin burada olduğumu anlatarak başlamak istiyorum. Dostlarımla muhabbet ettiğim zamanlarda herhangi bir konuda fikir belirtmek istediğim zaman zihnimin yeterince derli toplu olmadığını fark ettim. Bu problemi birkaç kez yaşayınca ve ortaya düzgün düşünceler koyamayınca çözüm yolu aramaya başladım. Sonuç olarak çareyi yazmakta buldum. Eğer yazarsam düşüncelerimi somutlaştırmış olurum ve eksik veya fazla yanlarını görmüş olurum diye düşündüm.

Peki yazma işini neden bir defterde veya Word belgesinde yapmıyorum da buraya yazıyorum? İşte bu noktada da ikinci amacım ortaya çıkıyor. Ortaya attığım fikirlerimi sadece kendi çapımda değerlendirmekten ziyade başta dostlarım olmak üzere blogumu ziyaret eden diğer insanlarla birlikte gözden geçirebilmek, üzerine konuşabilmek istiyorum.


Ne yazacağım?


Ben insana dair, insanı biraz daha tanımamı sağlayan her konuya ilgi duyan ve o yönde okumalar yapmayı, muhabbet etmeyi seven birisiyim. Dolayısıyla yazılarım da bu yönde olacak. Her yazımda önce kendi adıma insanı tanımaya ve daha sonra sizlere tanıtmaya yönelik fikirlerimi dökeceğim. Bazen yanlış açıdan bazen doğru açıdan bakabilirim. Çünkü ben de yolda olan, öğrenen bir insanım ve klişe bir söylem olacak ama yolda olmayı yani hata yapmayı seviyorum.


Neden “Dağ Yolu”?


Öncelikle dağ yolu nasıl bir şeydir onun üzerinde duralım. Dağ yolu, güzergâhını insanların belirlediği çoğunlukla aynı güzergâh kullanıldığı için belirginleşmiş patika bir yoldur. Yolun bazı kısımları kolay aşılan, düz bir gidişata sahiptir, bazı kısımları ise dik kayalar, yıkılmış ağaçlar, aşılması zor nehirler vb. engellerle kesişir.

Bir önceki başlıkta da belirttiğim üzere ana tema “İnsanı Tanımak”. Ve ben bu süreci bir dağ yolculuğuna, dağa tırmanmaya benzetiyorum. Bu yolculukta da ben, bazen tek başıma bazen de bana yoldaşlık etmek isteyenlerle yol alacağım. Bazen ana yoldan bazen de keyfimce belirlediğim yollardan geçeceğim. Yolculuğum bazen kolay, güneşli bir hava eşliğinde ve dinç bir zihinle olacak bazen ise önüme aşılması zor engeller çıkacak, kötü hava şartları veya yorgunluk sebebiyle yolculuğum zorlaşacak. Tüm bunları göze alıyorum ve eğer özellikle zor durumlarla doğru bir şekilde başa çıkabilirsem yolculuğumun en zor kısımlarını bile keyifle aşabileceğimi düşünüyorum.


Yolun Sonunda…


Açıkçası yolun sonunu yani zirveyi görebilecek miyim bilmiyorum. Çünkü yolun uzunluğu ve yolcunun gücünün sınırı belli değil. Ancak daha önce de belirttiğim gibi hedefimden ziyade yolun kendisini seviyorum. Dolayısıyla zirveye ulaşmayı pek de umursamıyorum. Yalnız veya birileri eşliğinde yol alacağım ve her mesafe kat edişimde, bulutlar ve sisler dağılıp güneş açtığında kat ettiğim yolu göreceğim, tanımaya çalıştığım insanı biraz daha tanımış olacağım, olacağız…
Şimdiden bana bu yolda eşlik edecek tüm yoldaşlarıma manzaranın keyfini çıkaracakları bir yolculuk diliyorum.

Keyifli okumalar… :)





Yorumlar

Yorum Gönder